Cum puteti viziona canalele romanesti pe un PC sau un Laptop

Internetul este fără îndoială locul unde, cu puţin efort, poţi găsi aproape orice posturi TV online pe care să le urmăreşti gratuit. Dar accesarea unei pagini Web este o modalitate oarecum rudimentară în ziua de azi, căci între timp au apărut aplicaţii care fac streaming şi îţi oferă posibilitatea de a personaliza lista de canale pe regiuni sau să realizezi o listă favorită cu posturile TV preferate. În cele ce urmează vă prezentăm SopCast, probabil cea mai simplă şi totodată populară aplicaţie de streaming TV online.

Înainte de toate, descărcaţi aplicaţia SopCast şi instalaţi-o pe PC-ul dumneavoastră. Paşii de urmat sunt cei clasici, cu precizarea că ar trebui să debifaţi căsuţele prin care confirmaţi instalarea unor toolbar-uri nedorite.

DOWNLOAD SOPCAST FREE

Odată lansată, aplicaţia vă întâmpină cu un ecran de Login, unde puteţi opta pentru autentificarea ca anonim sau cu contul dumneavoastră de utilizator. Nu este nicio problemă dacă vreţi să utilizaţi SopCast fără cont, facilităţile de care dispuneţi rămân aceleaşi ca şi în cazul autentificării cu un cont personal.

Interfaţa, deşi la prima vedere te derutează un pic şi ai impresia că nu ştii “ce şi cum”, este structurată extrem de simplu, pe cinci tab-uri: Home, Live Channels, Rec. Channels, MyServer şi FAQ.

Tab-ul Home este mai puţin important, el afişează câteva link-uri rapide de unde puteţi accesa informaţii despre cum funcţionează SopCast şi unde găsiţi posturi TV online. Nu lipsesc nici reclamele la câteva site-uri pe care le consider “dubioase” şi nu recomand accesarea lor.

Cel mai important Tab este “Live Channels”. Aici sunt listate toate posturile TV disponibile. În mod normal, ele sunt afişate pe grupuri, dar parcurgerea lor se face destul de anevoios. Unele grupuri sunt definite pe domenii de interes, altele pe regiuni, aşa încât cel mai bine este să folosiţi opţiunea “List Channels by…” şi să alegeţi o metodă de sortare mai bună.

List Channels By Region afişează posturile TV în funcţie de ţara de provenienţă, în ordine alfabetică, aşa încât dacă sunteţi interesaţi de posturile româneşti vă va fi uşor să le găsiţi.

Dacă vreţi să găsiţi uşor posturi în funcţie de grila principală de programe (divertisment, muzică, documentare, sport etc.), alegeţi listarea după “clasă” (Class).

Serverul care se accesează implicit, când lansezi SopCast, îţi dă posibilitatea să urmăreşti aproximativ 20 de canale româneşti, majoritatea dintre ele importante. Lipsesc totuşi posturile TVR şi TVR2, dar pot fi adăugate ulterior, la fel ca şi altele, după cum veţi vedea.

Pentru a viziona un canal, este suficient să faceţi dublu click pe ID-ul asociat. Canalele favorite pot fi salvate într-o listă “My Favorites”, de unde pot fi acesate rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *